Vad du ska tänka på när du väljer ett kreditkort: 4 steg för att välja det bästa kortet

Det spelar ingen roll vilket land du bor i. Oavsett om du letar efter ett Swedish mastercard eller ett Norwegian Mastercard kommer följande råd att hjälpa dig att hitta de bästa erbjudandena på marknaden. Så här väljer du ett kreditkort i fyra steg:

 • Välj vilken typ av kreditkort du vill använda.
 • Hitta de viktigaste egenskaperna.
 • Kontrollera dina alternativ för kreditkort.
 • Du kan ansöka om det kreditkort som du vill använda.

Välj den typ av kreditkort som du vill ha.

Det finns en mängd olika typer av kreditkort som är tillgängliga. Det viktigaste att tänka på när du försöker välja det bästa kreditkortet är att veta hur kreditkorten fungerar och vilken typ av kreditkort som passar bäst för dig.

När du har bestämt dig för vilken typ av kort du ska handla blir det effektivare och mindre tidskrävande att välja rätt kreditkort. Om du är en frekvent resenär och vill tjäna flygmiljoner kommer du definitivt att behöva rätt typ av kreditkort än en student som skapar kredit för första gången.

Det första steget för att välja rätt kreditlinje är att fastställa huvudanledningen till att du söker kortet. När jag letar efter det lämpligaste valet för mina behov börjar jag med att fråga mig vad jag ska använda det till. Det är troligt att du väljer ett konto på grund av någon av dessa orsaker.

Öka din kreditvärdighet

Om du är intresserad av att veta vad du ska leta efter i det rätta kreditkortet för dig eftersom du har ett dåligt kreditbetyg eller inte har någon kredithistoria eller inte har någon kredithistoria är de kreditkort som är anpassade för personer med dålig kreditvärdighet ett bra sätt att börja. Många av dem är säkrade kreditkort som du börjar med att göra en insättning till kreditbolaget. Om du är student är studentkreditkort ett alternativ.

Tjäna belöningar för inköp

Kreditkort med belöningar är ett vanligt val för konsumenter som frågar ”Vilket är det bästa kreditkortet för mig?”. De låter dig tjäna belöningar för dina inköp. Om du letar efter belöningar som ger dig pengar tillbaka är det rekommenderat att överväga kreditkort med pengar tillbaka. Om du vill lösa in poäng till resor bör du kolla in kreditkort med resebonusar.

Gör betalningar på köp över tid utan att det kostar något.

Om du har en eller flera kostnader som kommer att kräva tid för att betala tillbaka är kreditkort med 0 % intro APR precis vad du letar efter. De erbjuder en nollprocentig intro APR ( årlig procentsats) på köp.

Om du försöker ta reda på vad du ska leta efter i ett kreditkort som har en nollprocentig intro-APR, ta hänsyn till längden på intro-APR. Den kan vara i ett år eller mer, beroende på vilket kort du väljer att använda. När den är över kommer det att vara en tid då den effektiva räntan ökar och du måste sträva efter att reglera hela ditt saldo före årets slut.

Betala av ditt kreditkort kreditkort

Kreditkort för saldoöverföring kan hjälpa dig att betala mindre ränta på ditt kreditkort. I likhet med korten med 0 % intro APR erbjuder de också erbjudanden med 0 procent intro APR som är tillgängliga för saldoöverföringar snarare än för köp. Överför ditt kreditkortsaldo med hög ränta till ett konto för saldoöverföringar med en intro-APR som är 0.

Enligt forskning som utförts av The Ascent uppgår det genomsnittliga kreditkortsaldot till 5 897 dollar år 2020. Om du befinner dig i den typen av ekonomisk skuld kan det leda till betydande besparingar om du vet att välja ett som erbjuder en saldoöverföring. Använd beräkningen av saldoöverföringar för att ta reda på hur mycket du kan spara.

Ta reda på de mest avgörande egenskaperna

Följande är att välja de egenskaper på ditt kreditkort som är de mest avgörande. Det beror på vilken typ av kreditkort du överväger. Så här kan du välja ett kreditkort som erbjuder de egenskaper du vill ha.

Kreditkort för att förbättra kreditvärdigheten

Om du överväger att använda kreditkort för dålig kredit eller ett säkrat kort eller ett studentkreditkort, för att öka din kreditvärdighet Här är vad du behöver prioritera:

 • Inga årsavgifter: Du vill inte belastas med några extra avgifter medan du arbetar för att förbättra din kreditvärdighet.
 • Betalningar till de 3 kreditbyråerna: Dessa tre kreditbyråer för konsumenter består av Equifax, Experian och TransUnion. Tre av dem genererar kreditupplysningar som används för att fastställa kreditbetyget. För att förbättra ditt kreditbetyg behöver du en organisation som rapporterar dina betalningar till vart och ett av dem.
 • Övervakning av kreditvärdighet gratis: Många kreditkortsföretag erbjuder ett gratis verktyg för kreditvärdighet som uppdateras regelbundet. Det är en bra metod för att avgöra om ditt kreditbetyg stiger.

Säkrade kreditkort Se till att du väljer kort som erbjuder möjligheten att uppgradera. Uppgradering sker när utfärdaren ökar säkerheten för ditt kort och återbetalar insättningen. Detta är betydelsefullt eftersom du då kan få tillbaka dina pengar utan att behöva säga upp kortet.

Kreditkort för belöningar

Du kanske undrar om du väljer ett som ger belöningspoäng eller cashback. Om du försöker lista ut hur du ska välja ett kreditkort som belönar dig Här är fördelarna att tänka på:

 • Belöningsgrad: Beloppet i belöningspoäng som kortet ger vid köp. Vissa kort ger en fast procentsats, till exempel 1,5 procent, på alla köp. Vissa kort ger bonuskategorier, till exempel restaurangbesök, 3 procent samt 1 procent för allt annat.
 • Välkomstbonus/anmälningserbjudande: En bonus som är tillgänglig för nya kortinnehavare. Det är vanligtvis en bonus i utbyte mot att man uppnår en viss summa utgifter. Ett kreditkort kan till exempel erbjuda en bonus på 250 dollar om man spenderar 1 000 dollar under de första tre månaderna. Vissa belöningskort erbjuder inga välkomstbonusar för nyregistrering…
 • Årsavgift En årsavgift som debiteras kortet: Den kan vara så låg som 0 dollar för kreditkort utan årsavgift upp till mer än 500 dollar. Ett av sätten att välja rätt kreditkort är att väga den årliga kostnaden för ett kreditkort mot om det är värt det, baserat på de fördelar det ger.

Det finns ytterligare två aspekter att titta på om du är intresserad av att veta vad du ska leta efter i det bästa resekreditkortet:

 • tt att tjäna belöningspoäng för resor: Du löser in resepremier för att köpa resor men hur det fungerar beror på kortet. Det ska vara enkelt att boka den resa du önskar med det resekort du väljer.
 • Det finns ingen avgift för utländska transaktioner: Du vill inte ha några extra avgifter när du använder ditt kort utomlands. De flesta resekort tar inte ut någon avgift för utländska transaktioner, men det är en bra idé att bekräfta.

Kreditkort med 0 % introavkastning på ränta

När du försöker lista ut hur du kan välja ett kreditkort som har en introduktions-APR på 0 %, se till att tänka på hur länge intro-APR på 0 % gäller. Den inledande perioden är tänkt att vara tillräckligt lång för att du ska kunna täcka upp för de köp du gör. Om du inte är säker på vilken längd du behöver, sök efter den längsta 0-procentiga intro-APR som du kan hitta.

Om en mängd olika kreditkort med 0 % intro APR är lämpliga för dina behov, kan du överväga att använda belöningspoäng och registreringsbonusar som skiljebrister när du ska bestämma vilket kort du ska välja.

Kreditkort för överföring av saldo

Varaktigheten för kreditkortets 0 % ränta för saldoöverföring är den viktigaste aspekten att ta hänsyn till. Idealet är att välja ett konto som erbjuder saldoöverföring med en effektiv ränta som är 0 % i början och som löper tills du kan betala saldoöverföringsskulden. Om detta inte är möjligt så måste du välja det kort som har den längsta effektiva räntan på saldoöverföringar.

Avgifter för överföring av saldon är viktiga, särskilt när två kort på andra sätt är likvärdiga. Om du är osäker på vad du ska välja för ett kreditkort som tillåter saldoöverföringar och ett kort har en lägre kostnad för saldoöverföring och det andra är dyrare är det det bästa alternativet.

Kontrollera dina kreditkortsalternativ

Detta är den största delen av ansträngningen när det gäller att bestämma sig för att välja rätt kreditkort. Nu kommer den spännande delen. Välj de bästa kreditkorten från den kategori du har valt , så att du kan utvärdera de två.

Låt oss anta att du är på marknaden för kreditkort med cashback. Du vill välja kreditkort som ger cash back och sedan leta upp de bästa valen. Efter det skulle du undersöka cash back-graden för varje kort den sign-up bonusen, samt årsavgifterna.

Ett av de bästa sätten att påskynda processen med att välja rätt kreditkort är att använda sig av ett verktyg för att jämföra. Här är ett förslag:

 • Besök sidan Ascent’s Compare Cards (jämför kort).
 • Klicka på ”Fullständig lista över kort”.
 • Du kan välja ditt kreditbetyg samt vilken typ av kreditkort du söker.
 • Klicka på ”Add to Compare” under det kreditkort du vill undersöka.
 • När du är klar med att välja kort När du är klar väljer du ”Jämför”.

Då får du en hel uppdelning av korten. Du kan också snabbt avgöra vilka kort som har lägst årskostnad, är de som tjänar in mest belöningar, samt alla andra funktioner som hjälper dig att svara på frågan ”Vilket bästa kreditkort rätt jag ska skaffa?”.

Begär det kreditkort som du vill använda.

När du har fattat ditt beslut om ett lämpligt kreditkort och du är redo att ansöka, är det här vad du måste göra för att få kreditkort:

 • Besök sidan för ditt kreditkort och klicka sedan på alternativet ”Ansök idag”.
 • Fyll i den nödvändiga informationen. Kreditkortsföretag kräver vanligtvis dina personuppgifter, din postadress och finansiella uppgifter.
 • Fyll i ansökan och luta dig sedan tillbaka och vänta på ett svar.

Om du har tur får du ett omedelbart godkännande. I så fall kan du räkna med att ditt kreditkort kommer med posten inom 7 till 10 arbetsdagar.

Det finns ytterligare två möjligheter. Kreditkortsföretaget kan behöva längre tid för att behandla din ansökan. I det här scenariot måste du sitta och vänta på ett beslut som du får per post, och kanske till och med via e-post. Det är också möjligt att ringa för att följa upp.

Om du får avslag på din ansökan Om du får avslag kan du kontakta företagets omprövningsnummer för att se om det ändrar sig. Självklart kan du ansöka om ett nytt kreditkort. När du väl är medveten om det bästa sättet att välja ett lämpligt kreditkort går det snabbare för varje gång.

Din kreditvärdighet kan påverka sannolikheten för att du ska få ett godkännande

Kreditpoäng är en viktig faktor när det gäller att välja ett kreditkort eftersom det avgör vilka kreditkort du kan ansöka om. En majoritet av kreditkorten är utformade för dem som har ett visst betygsintervall. För en möjlighet att få kortet måste ditt kreditbetyg ligga inom det intervallet eller till och med högre.

Till exempel Till exempel tenderar de bästa kreditkorten att endast vara tillgängliga för dem med utmärkt eller enastående kreditvärdighet. Ett bra kreditbetyg börjar med att ha ett kreditbetyg på 670 eller högre. Om du vill ha för att vara berättigad till ett av de mest populära kreditkort som har som har bra kredit kräver därför en genomsnittlig kreditpoäng på 670 eller mer. Om du vill förbättra ditt företags kreditvärdighet kan du läsa vår guide om att öka din kreditvärdighet för att lära dig vilka steg du kan följa.