Låna med betalningsanmärkning

låna med betalningsanmärkningarHar du råkat dra på dig en onödig betalningsanmärkning och hamnat i den ekonomiska skamvrån där du inte ens kan teckna ett mobilabonnemang utan att bli behandlad som en spetälsk? Du är inte ensam och att du har fått en betalningsanmärkning behöver inte alls betyda att du inte är kreditvärdig. Det krävs inte mycket för att man ska råka få en betalningsanmärkning.

Man kan ha varit bortrest ett par månader och glömt en räkning innan man åkte eller så har man haft dålig ekonomi under en period och sedan fått arbete och återställt en god ekonomisk balans. Detta har flera Svenska lånegivare nu förstått och därför erbjuds du numera att låna med betalningsanmärkning. Nedan hittar du lånegivare som erbjuder dig att låna pengar med betalningsanmärkningar.

Att låna pengar med betalningsanmärkningar.

Att låna pengar med betalningsanmärkningar innebär ett ansvar! Om du nu haft lite sämre ekonomi ett tag så bör du vara säker på att kunna återbetala lånet, oavsett om du har mer pengar nu än tidigare. Man ska alltid se till att kunna ha en liten buffert för att vara på den säkra sidan. Man mår bra av att inte behöva oroa sig för pengar och det är tryggt med vetskapen att man klarar sig även om det uppstår oväntade utgifter.

Även om man har en sund ekonomi så kan det uppstå oväntade saker som gör att man måste ha lite extra pengar och då är det väldigt smidigt att kunna låna med betalningsanmärkningar. Ett tips är att du först gör upp en liten budget innan du ansöker, så att du ser vad du har framför dig att jobba med de kommande månaderna och så att du ser att din ekonomi stödjer ett lån. Du hittar långivare där du kan ansöka om lån med betalningsanmärkningar på Sverigekredit.se som är en av Sveriges största låneportaler.

När får man en betalningsanmärkning

Om du medvetet eller omedvetet skulle utebli med att betala den månatliga fakturan som långivaren skickar ut, så får du ganska snart en påminnelse. I detta läget har du ytterligare några dagar på dig att betala in månadsbeloppet, utan att det medför några betalningsanmärkningar. Det kan däremot tillkomma dröjsmålsavgift eller s.k påminnelseavgift.

Om du trots påminnelsen inte betalar fakturan så lämnas den i regel till ett inkassoföretag som skickar ytterligare en påminnelse till dig, med extra avgifter förstås. Du börjar nu riskera att få problem och om du av någon anledning inte skulle kunna betala vid detta tillfälle så går ärendet vidare till Kronofogden.

Kronofogden utfärdar inte direkt en betalningsanmärkning, inte innan det gått en viss tid så att du får möjligheten att överklaga om du av någon anledning skulle känna att du inte bär ansvar för fakturan. Kronofogden beslutar om du gjort dig skyldig till fakturan och det är i detta fall som en betalningsanmärkning utfärdas.