Hur du väljer det bästa kreditkortet för dig: 4 enkla steg

Att hitta rätt kreditkort är en kombination av konst och vetenskap.

Det finns inget kreditkort som är bättre än andra i alla kategorier – eller för alla typer av människor. Om du är medveten om vilka alternativ som finns tillgängliga för dig och ställer lämpliga frågor kommer du att välja det kreditkort som passar bäst för dina ekonomiska vanor och din utgiftssituation.

Följ de här stegen för att hitta det perfekta kreditkortet för dina behov…

Kontrollera din kreditvärdighet

Ta reda på vilka kreditkortserbjudanden du kan kvalificera dig för genom att undersöka kreditpoängen. Ju högre poäng du har, desto större är dina chanser att få beviljade kreditkort med större belöningar. Det finns flera sätt att bedöma din poäng är:

 • NerdWallet erbjuder en möjlighet att kontrollera din kreditpoäng gratis.
 • Många kreditkortsutgivare tillhandahåller kortinnehavare FICO-poäng som är gratis.
 • De tre största kreditbyråerna (Experian, Equifax och TransUnion) erbjuder kreditpoäng.

Om beloppet inte är det du förväntade dig kan du titta på din kreditupplysning för att ta reda på vad som ligger bakom problemet. Sedan kan du fundera ut sätt att förbättra din kredit, oavsett om det handlar om att ändra dina utgiftsvanor eller bestrida felet i din rapport om du skulle behöva det. Den federala lagen ger dig en obegränsad kopia av dina kreditupplysningar från var och en av de tre byråerna varje år i 12 månader. Få dina kostnadsfria rapporter på AnnualCreditReport.com, en federalt auktoriserad webbplats.

Välj rätt typ av kreditkort som du behöver

Det finns tre grundläggande typer som kreditkort kan klassificeras i:

 • Kort som hjälper till att förbättra din kreditvärdighet när den är svag eller skadad.
 • Kort som kan spara dig pengar på ränta.
 • Belöningsbaserade kort som ger belöningar.

Det lämpligaste kortet att välja är ett som har funktioner som är särskilt utformade för att tillgodose dina behov. Om du inte reser ofta som till exempel det bästa resekortet på marknaden kommer inte att ge dig mycket nytta.

Om du vill bygga upp eller förbättra din kreditvärdighet kan du använda ett säkrat kreditkort eller ett studentkreditkort.

Kreditkort för studenter är osäkrade kreditkort som är utformade för högskolestudenter som är helt nya i kreditvärlden är mycket lättare att få än andra kreditkort. Även säkra kreditkort som vanligtvis kräver en första säkerhetsdeposition på 200 dollar eller mer. Depositionen betalas tillbaka till dig när kontot har stängts eller uppgraderats i god status.

Om du vill sänka din räntekostnad Du kan välja ett kreditkort med låg ränta kreditkort, 0% APR eller kort för saldoöverföring.

Ett kreditkort med en inledande effektiv ränta på 0 % och en låg ränta på lång sikt kan vara ett lämpligt val om du planerar att använda kreditkortet i nödfall eller om du tjänar oregelbundet och har ett saldo att betala ibland. Programmet för saldoöverföring kan hjälpa dig att betala av skulder med hög ränta utan ränta. Var medveten om att dessa erbjudanden kan vara svåra att hitta när du har dålig eller genomsnittlig kreditvärdighet.

Om du vill tjäna belöningar, till exempel kontanter, bonusar eller reseåterbäring.

Ett kreditkort med belöningar är ett perfekt val Om du kan se till att betala av ditt saldo varje månad i sin helhet och inte betalar någon räntekostnad. De erbjuder vanligtvis högre effektiva räntor, men de ger högre registreringsbonusar och erbjuder poäng, miles , eller kontanter i gengäld för varje spenderad dollar.

Begränsa dina val genom att ställa rätt frågor

Besök NerdWallets verktyg för jämförelse av kreditkort och sök efter den typ av kreditkort du söker, filtrera resultaten efter din kreditvärdighet och dina månatliga utgifter. När du går igenom de bästa valen kan du fundera på de här frågorna.

För kreditkort för studenter och säkrade kreditkort:

 • Kommer det här kortet att hjälpa mig att bygga upp min kredit? Leta efter ett kort som rapporterar dina kreditkortsbetalningar till de tre stora kreditbyråerna. Många säkrade kort gör inte detta.
 • Hur mycket kostar det att öppna ett konto, inklusive årsavgiften? Belöningarna på dessa kort är i allmänhet inte tillräckligt höga för att motivera en årsavgift. Om du inte har mycket dålig kreditvärdighet kan du sannolikt undvika denna kostnad. För säkrade kort gäller att ju lägre säkerhetsdepositionen är, desto bättre, även om din kreditgräns kan vara direkt knuten till hur stor insättning du gör.
 • Kan jag gå över till ett bättre kort senare? Välj ett kort som låter dig bygga upp din kredit och uppgradera till ett kort med mer konkurrenskraftiga villkor. Detta gör det lättare att låta kortet vara öppet längre, vilket ökar din genomsnittliga kontoålder på lång sikt.

För kort med låg ränta, 0 % effektiv ränta eller kort för överföring av saldo:

 • Hur lång är perioden med 0 % av den effektiva räntan och vad är den effektiva räntan för den löpande räntan? Leta efter ett kort som ger dig tillräckligt med tid för att betala av dina skulder räntefritt. Om du planerar att ha saldon under flera år, överväg ett kreditkort med en låg löpande effektiv ränta.
 • Vad är kortets policy för saldoöverföring? Om du ska göra en saldoöverföring ska du ta reda på kortets avgifter för saldoöverföring. Ta reda på vilka typer av skulder du kan överföra och om det finns en gräns för hur mycket du kan flytta över. Observera att den effektiva räntan för saldoöverföring på ett kort kan skilja sig från den effektiva räntan vid köp.
 • Erbjuder kortet belöningar? Om du bara är ute efter några månader med 0 % av den effektiva räntan – kanske i stället för en registreringsbonus – kan du kanske hitta ett kort som också delar ut generösa löpande belöningar.

För belöningar, resor eller kort som ger pengar tillbaka:

 • Hur spenderar jag mina pengar? Leta efter ett kort som ger de högsta belöningarna för de kategorier som du spenderar mest på. Om du är en stor spenderare kan du överväga att skaffa ett kort med en årsavgift, om dina belöningsintäkter skulle uppväga kostnaden. Om du planerar att använda kortet utomlands bör du leta efter ett kort utan avgifter för utländska transaktioner och med chip- och PIN-funktion, i stället för den chip- och signaturteknik som är standard i USA.
 • Hur komplicerat är det här kreditkortet? Om du inte vill brottas med begränsad tillgång till bonusplatser, maxgränser för utgifter, roterande bonusbelöningar och lojalitetsnivåer, kan du överväga ett kort med kontantåterbäringsbelöningar med fast belopp.
 • Hur snabbt får jag bonusar och hur mycket är de värda? Läs NerdWallets värderingar av belöningar för att hitta svaren på dessa frågor.

Ansök om det kort som ger dig det högsta totala värdet.

Att begränsa dina val är den enkla delen, men att bestämma sig mellan två eller tre liknande kort kan vara ganska svårt. Om du redan har hittat en klar vinnare efter steg 3 ska du välja det. Om inte är det dags för en omgång för att avgöra om det är oavgjort.

Titta noga efter skillnader. Om alla andra värden är lika är här några faktorer som kan skilja ett kort åt:

För studentkort och säkra kort:

 • Kreditgränsen ökar automatiskt. Vissa kort låter dig öka din limit efter några på varandra följande betalningar i tid.
 • Ränta som betalas på din insättning. Vissa säkrade kort placerar din säkerhetsdeposition i en räntebärande CD. På så sätt kan du tjäna en liten summa pengar på den.

För kort med låg ränta, 0 % effektiv ränta eller kort för saldoöverföring:

 • Planer för avbetalning av skulder. Vissa utfärdare låter dig skapa din egen plan för avbetalning av skulder på en onlineportal, ett värdefullt verktyg om du är överväldigad av skulder.
 • Inga förseningsavgifter eller straffavgifter. Vissa kort avstår från dessa avgifter. Om du ligger efter med betalningarna kan detta vara till nytta.

För kort med belöningar, resor eller cash-back:

 • Lägre krav på utgifter. Ju mindre du behöver spendera för att kvalificera dig för en registreringsbonus, desto bättre.
 • Inget utgångsdatum för belöningar. På vissa kort kan du använda dina belöningar så länge du har kortet öppet.

När du slutligen väljer ett kort, tänk på att du på ansökan kan ange alla inkomster som du har rimlig tillgång till, inte bara din personliga inkomst. För studenter kan det inkludera pengar från bidrag och stipendier eller bidrag från föräldrarna. För andra kan det inkludera en partner eller makas inkomst.

Du har alltså hittat det bästa kreditkortet. Vad är nästa steg?

Att välja det bästa kreditkortet är ett viktigt beslut, men stanna inte där. Använd ditt kort på rätt sätt för att få ut det mesta för dina pengar. Om du försöker etablera en kredit, betala hela räkningen varje månad och använd inte för mycket av din tillgängliga kredit. Håll dig till din plan för avbetalning av skulder om du har fått ett erbjudande med 0 % av den effektiva räntan. Och om du försöker få bonusar, använd kortet för vardagliga inköp och betala hela räkningen varje månad.

Kreditkortet du väljer ska hjälpa dig att uppnå dina ekonomiska mål på ett så prisvärt och effektivt sätt som möjligt, oavsett om du vill bygga upp en kredit, låna pengar eller få belöningar. Nöj dig inte med mindre. Hitta ditt bästa kreditkort här.