Låna pengar i Norge

låna pengar i norgeDe senaste åren har många svenskar flyttat till Norge av olika anledningar. Det vanligaste skälet är givetvis jobb, medan andra har träffat en norsk jente eller gutt och valt att emigrera av den anledningen. Oavsett vad det är som ligger bakom valet att flytta från Sverige så kan det vara bra att veta hur det ligger till när man vill låna pengar i Norge.

Låna pengar i Norge som Svensk

Att låna pengar i Norge är nämligen inte fullt så lätt som man kan tro vid första anblicken. Anledningen är att norska banker inte är så förtjusta i att låna ut pengar till andra än norska medborgare. Paradoxalt nog blir det ofta lika krångligt om man hör av sig till svenska banker. De är nämligen inte så pigga på att låna ut pengar till personer som inte längre bor i landet.

Att få ett lån som svensk i Norge kan således verka som ett typiskt ”Moment 22” men på senare tid har det dykt upp bra tjänster som ökar chanserna avsevärt. Det är främst det norska forbrukslånet, motsvarigheten till svenska blancolån, som har blivit populärt att ansöka om, och en av de låneförmedlingstjänster som är på väg framåt med stormsteg är Lånemegleren.

Bästa alternativet för Svenska låntagare

Det som gör Lånemegleren till en suverän kandidat för svenskar är att företaget jämför lån mellan flera olika banker för att kunna förmedla det lämpligaste alternativet till dig. Detta medför ofta att du får den lägsta möjliga räntan och de bästa villkoren i övrigt. Du behöver heller inte uppge vad du ska använda lånet till och du behöver inte ställa någon säkerhet.

Lånemegleren startade så sent som 2014 men har redan många svenska kunder som har upptäckt fördelarna med att använda sig av en lånemäklare istället för att ringa runt till individuella banker på egen hand. Du som söker gör detta direkt på hemsidan och får i regel svar inom 15 minuter. Kom bara ihåg att vara ärlig med uppgifterna du anger, då har du störst chans att få lånet beviljat!